1515

Euroområdets BNP upp över förväntan

Euroområdets BNP steg 0,6 procent under tredje kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP 2,5 procent.

Det visar Eurostats snabberäknade indikator.

Enligt Bloomberg News enkät hade analytiker väntat en uppgång med 0,5 procent under tredje kvartalet, och en uppgång med 2,4 procent jämfört med motsvarande kvartal året före.

I hela EU steg BNP 0,6 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP med 2,5 procent.

Under andra kvartalet steg BNP med reviderade 0,7 procent i euroområdet jämfört med föregående kvartal (0,6) och steg med oreviderade 2,3 procent jämfört med motsvarande kvartal 2016.

Eurostats snabbestimat över BNP-utvecklingen beräknas utifrån BNP-data från medlemsländer där sådana är tillgängliga, vilket täcker 94 procent av euroområdets BNP och 90 procent av hela EU:s BNP.


Innehåll från EurocardAnnons

Så slipper du tidstjuvarna i vardagen

Nordiska företag lägger väldigt mycket tid på kvittohantering – ofta helt i onödan. Upp till 90 procent av den här tiden kan minskas med digitala lösningar, visar en ny studie.

Läs hela studien här 

– Om det är något vi har lärt oss de senaste två åren, så är det att vi gör saker helt annorlunda nu. Många företag är också mycket mer digitaliserade än vad de var för bara ett år sedan, säger Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard. 

Studien med 235 organisationer i Norden visar att företag ägnar väldigt mycket tid åt kvittohantering. De är ofta omedvetna om den tid som de förlorar genom att använda manuella processer för att hantera kvitton. 

Gott om lösningar

– Nästan inget av företagen i studien har räknat på, eller funderat på att räkna på den tid som de lägger på kvittohantering, säger Gustavo Molano. 

– Men så behöver det inte vara. Det finns i dag en mängd digitala hjälpmedel och lösningar på marknaden som är lätta att använda och som kan hjälpa företag att spara både tid och pengar.

Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.
Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.

Studien visar att företag kan minska tiden med upp till 80 procent, enbart genom att börja använda en app med kvittomottagningsteknik, i stället för att manuellt hantera kvitton. 

Inga stora investeringar

Anledningen till att många företag inte använder den här tekniken är att de tror att den är för dyr. 

– Men om man jämför det med kostnaden för den tid som ens anställda lägger på kvittohantering så blir det plötsligt inte en så stor investering.

Direkta digitala kvitton är framtiden

Det som Gustavo Molano tror kommer att revolutionera marknaden är direkta digitala kvitton, som kan reducera tidsåtgången med upp till 90 procent. Det är en lösning som redan finns tillgänglig, exempelvis hos vissa taxibolag, matvarukedjor och hotell i Norden, och som förväntas växa fort framöver. 

Direkta digitala kvitton innebär att ett digitalt kvitto skickas direkt från handlaren till kundens mobiltelefon, där det matchas med rätt transaktion och skickas till kundens utläggshanteringssystem, utan någon mänsklig inblandning.

– Det gör det möjligt att digitalisera hela kvittohanteringsprocessen, från köp till bokföring. Det innebär i sin tur att man kan spara enormt mycket tid, både som enskild medarbetare och som företag, vilket vi också såg i studien, säger han.

Hos Eurocard är direkta digitala kvitton en del av lösningen Smarta kvitton.

Slipp onödigt arbete. Läs mer om Eurocards lösning Smarta kvitton. 

 

Mer från Eurocard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eurocard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?