1515
Annons

Eurocon ökar omsättningen

Teknikkonsulten Eurocons nettoomsättning ökade till 87,4 miljoner kronor under det första kvartalet 2022 (68,8).

Ebita-resultatet förbättrades till 13,3 miljoner kronor (4,8) och ebita-marginalen till 15,2 procent (7,0).

Rörelseresultatet uppgick till 12,9 miljoner kronor (4,5).

”Vi fortsätter att följa trenden för de senaste tre kvartalen och kan ännu en gång redovisa ett nytt rekord. När vi summerar kvartalet har vi inte bara ökad omsättning/ebita-resultat utan även en ökad tillväxt i medelantalet årsanställda som steg från 242 till 283 genom organisk tillväxt”, skriver vd Peter Johansson i delårsrapporten.

Eurocons verksamhet har hittills inte berörts direkt av kriget i Ukraina, och bolaget har i skrivande stund heller inte fått några indikationer från sina kunder om påverkan i något av sina pågående eller planerade uppdrag. 

”Vi följer naturligtvis händelseförloppet noggrant inte minst med tanke på de stora prisökningar och ökande leveranstider på utrustning och material som uppkommit”, skriver vd.


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?