ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Eurocine: Hinner välja läkemedelskandidat med finansiering till oktober

Spotlightbolaget Eurocine Vaccines har med den företrädesemission som nyligen gjorts säkrat finansiering till och med oktober. Tills dess ska bolaget "med god marginal" hinna välja en eller ett par vaccinkandidater för fortsatt utveckling.

Det skriver bolagets vd Hans Arwidsson i rapporten för bolagets tredje kvartal (januari till mars) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019.

Tidigare under innevarande räkenskapsår har bolaget beslutat avbryta vidare utveckling av Immunose FLU samt därefter beslutat om en ny strategi för bolaget.

"I slutet av januari meddelade vi att vi har tecknat det första avtalet om utvärdering av en vaccinkandidat. Ytterligare två avtal signerades i mars respektive april. Nu ser vi fram emot att kunna selektera en eller två vaccinkandidater för fortsatt utveckling", skriver Hans Arwidsson.

För det tredje kvartalet redovisas inga intäkter samt ett resultat efter skatt på -3,3 miljoner kronor (-15,9).

"Med tillfredställelse kan vi konstatera att kostnadsnivån har fortsatt att minska under det tredje kvartalet. Det är en naturlig följd av att den nya strategin har implementerats och helt enligt det vi kommunicerat tidigare", framhåller Hans Arwidsson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies