Euribor-böter för tre storbanker

EU-kommissionen utdelar nu böter på totalt 485 miljoner euro till de tre storbankerna Credit Agricole, HSBC och JP Morgan för att ha medverkat i en kartell. Totalt rör det sig om sju banker som gemensamt ska ha riggat Euribor-räntan mellan september 2005 och maj 2008, skriver bland annat Reuters och Bloomberg.

Credit Agricole åker på 114,7 miljoner euro i böter, HSBC 33,6 miljoner medan JP Morgan ska betala 337,2 miljoner euro.

Deutsche Bank, RBS och Societe Generale erkände sig skyldiga redan i december 2013. Barclays agerade visselblåsare och undviker därmed böter från EU.

Euribor används som referens för räntesättning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?