Annons

EU vill ha svar om vilken roll Kamprad hade i Ikea

EU-kommissionen kan komma att kräva Ikea på fler svar kring vilken roll den nu avlidne grundaren Ingvar Kamprad hade vid enheten i Nederländerna. Det på grund av att den befintliga informationen är otillräcklig för en skatteutredning, rapporterar Bloomberg News.

Ingvar Kamprad.
Ingvar Kamprad.Bild:NIKLAS LARSSON

Enligt uppgift har Nederländerna fått en månad på sig att lämna ut informationen annars kommer kommissionen att vända sig till Ikea.

Det som kommissionen är ute efter är Ingvar Kamprads engagemang i nederländska enheten Inter Ikea Systems för perioden 1983-2011. Utredningen är initierad efter en rapport från 2016 om skattepraxisen inom den svenska möbeljätten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?