Annons

EU vill förhöra svensk nazist

EU kallar Stefan Jacobsson, tidigare partiledare för det nazistiska Svenskarnas parti, till en sluten utfrågning, skriver Expo. Anledningen är att man vill granska utbetalningar av EU-pengar till det högerextrema, paneuropeiska partiet APF, som Jacobsson är generalsekreterare för.

2014 skärpte EU reglerna för att förhindra att bidragspengar går till organisationer som strider mot EU:s grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter, men i våras kunde Expo avslöja att utbetalningar fortfarande sker och att APF tagit emot miljonbelopp. APF rymmer representanter från flera europeiska högerextrema partier, bland andra grekiska Gyllene gryning och tyska NDP.

Utfrågningen sker i Europaparlamentets konstitutionella utskott på torsdag, men det är oklart om Stefan Jacobsson svarat på kallelsen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?