Annons

EU vill förbättra coronasamarbetet

EU undersöker hur man på ett bättre sätt ska kunna koordinera olika coronaåtgärder över landsgränser. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till ett informationspapper inför ett ambassadörsmöte på onsdagen. 

Foto:Yves Logghe

Enligt Financial Times identifieras fem områden där samarbetet över landsgränser skulle kunna förbättras. Det handlar dels om gemensamma karantänsregler, bättre kartläggning och användning av olika datakällor. 

”Målet med onsdagens möte är att ha en inledande diskussion om EU-länderna stödjer ett närmare Covid-19 samarbete”, säger en EU-diplomat till Financial Times. 

Även framöver kommer länderna själva vara ansvariga för vilka åtgärder de vidtar man tanken med mötet är alltså att undvika ett lika fragmenterat svar som när krisen briserade i våras. 

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här. 

Vi tar gärna emot synpunkter och idéer om hur vi ska utveckla nyhetsbrevet. Mejla gärna Di:s utrikesredaktör: carl.thulin@di.se 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?