1515
Annons

EU varnar Telefonica för brott mot fusionsvillkor

EU-kommissionen varnade på fredagen Telefónica Deutschland för att företaget bryter mot villkoren som kommissionen ställde för att godkänna köper av E-Plus 2014 i Tyskland. Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande.

Telefónica har inte uppfyllt löftet att erbjuda vissa grossisttjänster till alla intresserade parter till "bästa pris under benchmarkförhållanden".

"Åtaganden i en fusion är avgörande för att effektiv konkurrens upprätthålls så att konsumenterna inte skadas", sade EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en kommentar.

"Vi behöver att åtagandena uppfylls helt", fortsatte hon.

Om kommissionen drar slutsatsen att Telefónica inte uppfyller villkoren för köpet kan kommissionen utdöma böter på upp till 10 procent av Telefónica Deutschlands årliga omsättning.

Telefónica har däremot uppfyllt två andra åtaganden. Nätverkskapacitet har sålts till mobile virtual network operators. Radiospektrum har också sålts.

Kommissionen har skickat ett så kallat formellt meddelande om invändningar. 

Telefónica Deutschland köpte E-Plus, ett tyskt dotterbolag till holländska KPN. 


Zelenskyj: Ryssland har genomfört 3.000 flyganfall

Rysslands krig i Ukraina har nu pågått i tre månader – och i sitt dagliga videotal summerar Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj omfattningen av attackerna.

I Desna i norra Ukraina har 87 personer dödats i en attack, uppger presidenten. Det är oklart om det rör sig om militära eller civila offer.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.Foto:Stefanie Loos

Desna, som ligger drygt fem mil norr om huvudstaden Kiev, i Tjernihivregionen i norra Ukraina, attackerades av ryska robotar förra veckan.

Nu är uppröjningsarbetet klart och myndigheterna har räknat till 87 döda, enligt president Volodymyr Zelenskyj. Uppgifterna har inte bekräftats av någon oberoende källa.

”Och det här var bara fyra robotar”, säger han i måndagskvällens videotal.

Dagen då angreppet skedde sade en talesperson för den ryska militären att en långdistansrobot hade träffat ukrainska reserver vid en träningsbas nära Desna, rapporterar Sky News.

Zelenskyj har inte preciserat om de dödade var militärer eller civila, men angreppet skulle kunna vara den största militära förlusten för Ukraina vid en enskild attack sedan kriget inleddes, enligt Sky News.

”Europa har inte sett ett sådant här krig på 77 år”, säger Zelenskyj, med hänvisning till andra världskriget.

Sedan Rysslands storskaliga invasion inleddes den 24 februari har ryska styrkor utfört närmare 1.500 robotangrepp, med nästan 2.300 olika robotar, uppger presidenten, som säger att de allra flesta har träffat civila mål. Ryska flygplan och helikoptrar ska samtidigt ha genomfört över 3.000 flyganfall.

De svåraste striderna utspelar sig nu i Donbassregionen i östra ukraina, där Ryssland fokuserar på städerna Bachmut, Popasnaja och Sievjerodonetsk, säger Zelenskyj.

Presidenten tackar för det internationella stödet, men fortsätter att be om mer hjälp.

”Den främsta prioriteringen är vapen och ammunition.”

På måndagen beslutade ett 20-tal länder att skicka nya vapenpaket till Ukraina. Det sade USA:s försvarsminister Lloyd Austin efter ett virtuellt möte med 47 länder som arrangerats med anledning av kriget i Ukraina, rapporterar AFP.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?