1515
Annons

EU väntar fortfarande på svar från Astra Zeneca efter kritik

De bristande vaccinleveranserna från Astra Zeneca resulterade inte bara i hårda ord från EU-håll, utan även i formell kritik i form av ett brev som skickades från EU-kommissionen till läkemedelsbolaget den 19 mars.

Foto:Johan Nilsson/TT, Johan Nilsson/TT, Johan Nilsson/TT

Ett brev som Astra Zeneca ännu inte har svarat på, enligt italienska tidningen Corriere della Sera. Detta trots att den överenskomna tidsgränsen för att svara har passerat.

”Astra Zeneca har brutit och fortsätter att bryta mot sina kontraktsenliga skyldigheter när det kommer till produktionen och leveransen av 300 miljoner doser till Europa”, skriver Sandra Gallina, generaldirektör för EU-kommissionens hälsodirektorat, i brevet enligt Corriere della Sera.

Tidsgränsen är formaliserad i det kontrakt som EU och Astra Zeneca har ingått i. Enligt kontraktet ska den ena parten, vid eventuell konflikt, skicka ett brev till den andra parten och 20 dagar senare ska parterna mötas, förhandla och lösa konflikten.

Alla över 18 år i Region Stockholm erbjuds fjärde vaccindos mot covid

Alla över 18 år erbjuds nu en fjärde vaccindos mot covid-19 i Stockholm. Det uppger Region Stockholm på fredagen. 

Foto:Johan Nilsson/TT

Bokningen väntas öppna den 29 augusti. Den 1 september inleder man även vaccination med ytterligare en påfyllnadsdos för de som är 65 år eller äldre.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera