1515
Annons

EU uppmanar USA och Kina att sansa sig

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström uppmanar USA och Kina att inte eskalera handelskonflikten mellan länderna ytterligare. 

"Denna eskalation är, så klart, väldigt olycklig", sade hon till reportrar i Bryssel enligt Bloomberg News. 

Enligt Malmström vänder sig EU emot de metoder som USA använder sig av för att försöka påverka den kinesiska handelspolitiken, även om unionen ställer sig bakom en del av den amerikanska kritiken.  

Det senaste dygnet har USA:s president Donald Trump meddelat att importtullarna på kinesiska varor utökas med 200 miljarder dollar. Kina har lovat att svara med samma mynt. 


Hummerilska hos USA – anser att Kina bryter handelsavtal

En konflikt har blossat upp mellan USA och Kina. I fokus – Kinas bristande import av hummer från delstaten Maine.

USA anklagar nämligen Kina för att inte följa det handelsavtal som skrevs under när Donald Trump var president och den republikanska senatorn i Maine, Susan Collins, vill nu se ”omedelbara åtgärder”.

Just hummerfisket var en av de näringsgrenar som påverkades i samband med handelskriget mellan USA och Kina. När det så kallade fas 1-avtalet skrevs under var det avtalat att Kina skulle importera amerikanska varor för motsvarande 200 miljarder dollar som kompensation. Men av humrar har det enligt USA nu inte skett nästan någon import alls.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?