ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Coronaviruset i Världen

EU-topp vill stoppa kinesiska bolagsköp

EU bör införa ett 12-månaders moratorium för kinesiska bolagsförvärv. Det anser den konservativa EPP-gruppens ordförande i EU-parlamentet, Manfred Weber. 

Det rapporterar Reuters, som refererar till en intervju med tyska Welt am Sonntag

”Vi måste inse att kinesiska bolag, delvis med stöd av statliga medel, i allt större utsträckning försöker köpa upp europeiska företag som är billiga eller som har fått ekonomiska problem under coronakrisen”, sa Manfred Weber. 

”Vi måste skydda oss”, fortsatte han och pekade ut Kina som EU:s främsta konkurrent om positionen som världens ekonomiska, sociala och politiska ledare. 

Genom att införa ett moratorium, som gör att förvärven inte verkställs under en tolvmånadersperiod får det europeiska näringslivet ett skydd till dess coronakrisen förhoppningsvis är över, anser Weber. 

Förra månaden fattade den tyska regeringen ett beslut som innebär ett ökat skydd för inhemska företag mot fientliga förvärv från icke-europeiska länder, enligt Reuters. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer