Annons

EU skyndar på handelsamtal med Mexiko

Medan USA:s nya ledning kraftigt ifrågasatt både gällande och planerade internationella handelsavtal går EU och Mexiko åt andra hållet.

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och Mexikos ekonomiminister Ildefonso Guajardo har enats om att skynda på förhandlingarna om att uppgradera det nuvarande frihandelsavtalet.

"Vi tar vår handelsrelation in i 2000-talet. Tillsammans bevittnar vi en oroande ökning av protektionism runt om i världen. Som likasinnade partner måste vi nu stå upp för tanken på ett globalt och öppet samarbete", skriver Malmström och Guajardo i ett gemensamt uttalande.

Två nya förhandlingsrundor har planerats in till början av april och slutet av juni.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?