Annons

EU:s krispaket lyfter italienska statspapper

Italienska statsobligationer skrämmer inte längre bort investerare. Europeiska krisåtgärder inger förtroende trots oviss framtid.

Italiens tidigare premiärminister Enrico Letta.
Italiens tidigare premiärminister Enrico Letta.Foto:Osama Faisal

Efter en kaotisk utveckling under coronakrisen har intresset för italienska statspapper ökat. Priserna har stigit, räntan är nu nere på en tredjedel av vad den låg på som högst under våren. Skillnaden mot tyska statspapper är samtidigt nere på nivåerna som gällde före pandemin.

I en Bloombergartikel kopplar investeringsbolagen Blue Bay Asset Management, Alliance Bernstein och Axa Investment Managers utvecklingen till EU:s och den europeiska centralbankens stödåtgärder.

”EU:s återhämtningsfond är kanske den sista chansen för landet att täppa till gapet till resten av Europa och återstarta den italienska ekonomin”, sa den tidigare italienska premiärministern Enrico Letta till Bloomberg nyligen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?