EU överens om fiskekvoter

Efter sedvanlig nattmangling i Bryssel kom EU-ländernas fiskeministrar under natten mot onsdagen överens om nästa års kvoter för fisket i Nordsjön och Atlanten och intilliggande vatten.

Som vanligt pressade ministrarna också upp kvoterna jämfört med vad EU-kommissionen föreslagit — även om de ansvariga ändå tycker sig ha hittat en hållbar kompromiss.

"Hållbarhet har varit motorn bakom dagens överenskommelse: hållbarhet för fiskebeståndet men också för fiskesektorn", säger Gabriela Matecna, jordbruksminister i EU:s nuvarande ordförandeland Slovakien, i ett uttalande.

"Det är glädjande att så många av bestånden i Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt är i gott skick. Det visar att våra ansträngningar för att uppnå ett hållbart fiske nu ger resultat", säger i sin tur landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), enligt ett pressmeddelande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?