Annons

EU: Oenighet om budgeten kan fördröja stödpengar

Försöken att hitta en politisk lösning för att godkänna EU:s budgetpaket på 1.800 miljarder euro har misslyckats, vilket riskerar att försena den första utbetalningen ur återhämtningsfonden. 

Foto:Yves Logghe

Det rapporterar Financial Times.

Samtalen mellan medlemsländerna och EU-parlamentarikerna har kört fast då de är oeniga om den exakta storleken på den kommande sjuåriga budgeten och återhämtningsplanen efter covid-19. Det sker även en parallell diskussion om hur stöd ska kopplas till att EU-lagstiftningen följs. 

EU-diplomater uppger att det kan ta veckor innan en uppgörelse om paketet är på plats.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?