1515
Annons

EU-myndighet vill ha mer information från Simris Alg

Arbetsgruppen för Novel Foods inom EU:s livsmedelsmyndighet EFSA kommer inom den närmaste veckan att skicka en formell förfrågan till Simris Alg om ytterligare kompletteringar till bolagets ansökan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt bolaget är förfrågningar om komplettering av information ett vanligt steg i godkännandeprocessen och tidigare förfrågningar har besvarats utan ytterligare anmärkningar.

Simris Algs SIMRIS B +2,36% Dagens utveckling ansökan är nu i slutfasen av det fjärde steget i godkännandeprocessen. Processen omfattar totalt fem steg, varav det sista är EU-kommissionens auktorisering av det nya livsmedlet enligt EFSA:s rekommendation och listning i Unionens förteckning över nya livsmedel.

"Processen för Novel Foods-godkännandet påverkar inte Simris Algs nuvarande verksamhet eller strategier. Bolagets fokus ligger på marknader utanför Europa, framför allt i USA där lansering pågår med för närvarande tolv butiker", heter det i pressmeddelandet.

Simris Alg odlar alger och tillverkar kosttillskott och är listat på First North.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?