Annons

EU-kommissionen: Ryanair måste följa regler

Lediga piloter har satt käppar i hjulet för lågprisbolaget Ryanair. Bolagets färska uttalande om att det ställer in en rad flighter under en sexveckorsperiod, medan piloterna är lediga, har fått EU-kommissionen att ge sig in i leken. Det rapporter Financial Times nätupplaga.

Bild:TT

Kommissionen uppgav på måndagen att Ryanair måste följa EU-regler om passagerares rättigheter, vilket bland annat inkluderar eventuell ekonomisk ersättning och kompensation, som kan bli följden av att mellan 40 och 50 flighter per dag ställs in från nu och fram till slutet av oktober.

"Flygbolag som opererar i EU måste respektera europeiska regler … Passagerare vars flighter ställs in har vittomspännande rättigheter", sade en talesperson vid en presskonferens.

Ryanair har skyllt problemen på en betydande "eftersläpning" som innebär att ett stort antal anställda tar ut semesterdagar mot årets slut.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?