1515

EU-kommissionen: Ingen ska tvingas in i euron

EU-kommissionen vill bredda eurosamarbetet till en finanspolitisk union enligt den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung. EU-kommissionären Valdis Dombrovskis tillbakavisar dock tidningens uppgifter om att samtliga EU-länder som uppfyller kraven, däribland Sverige, ska tvingas med i euroområdet senast 2025.

Bild:TT

EU-kommissionen vill ta fler steg för att fullborda eurosamarbetet enligt tyska Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tidningen hänvisar till ett protokoll från ett möte mellan företrädare för EU-kommissionen och ledamöter från Europaparlamentet som ska ha ägt rum förra veckan.

Enligt Frankfurter Allgemeine Zeitung ska kommissionen bland annat kräva att samtliga länder som uppfyller kraven, däribland Sverige, ska gå med i valutaunionen senast 2025.

Det tillbakavisas dock som ett missförstånd av eurokommissionären Valdis Dombrovskis, en av de som närvarade på mötet, på måndagen. Istället ska det ha handlat om hur valutasamarbetet ska fullbordas.

"Givetvis uppmanar vi alla medlemsländer att gå med när de uppfyller vilkoren. Men det finns ingen specifik tidsgräns", säger kommissionären enligt nyhetsbyrån Direkt.

Enligt protokollet argumenterade Valdis Dombrovskis för att stärka den ”demokratiska kontrollen” över euroområdets finanspolitik genom att öppna upp den så kallade eurogruppens beslut för granskning av Europaparlamentet.

Samtidigt föreslår kommissionen också ”alternativa finansieringskällor” för euroområdet, bland annat en investeringsfond och särskilda skatter.

I praktiken handlar det alltså om förslag om den finanspolitiska union som vunnit nya anhängare i efterspelet av Storbritanniens beslut att lämna EU.

Frankrikes nye president Emmanuel Macron tillhör dem som sannolikt välkomnar förslaget. Under presidentvalskampanjen kallade han det nuvarande valutasamarbetet ”ofärdigt” och krävde ytterligare integrering av euroområdet.

Pierre Moscovici, EU-kommissionären med ansvar för ekonomiska och finansiella frågor som eocksånärvarade vid mötet, har tidigare utlovat en ”ambitiös” rapport om valutaunionens framtid och sagt att både Tyskland och Frankrike ser ut att vara villiga att förhandla efter att årets europeiska val är avklarade.

På måndagen träffade den tyske finansminister Wolfgang Schäuble sin nya franske motpart, Bruno Le Maire, för första gången i Berlin. De enades om att upprätta en särskild arbetsgrupp som ska presentera förslag för att fördjupa eurosamarbetet senast i juli.

Tyskland är av tradition måttligt intresserade av ett fördjupat EU-samarbete som skulle resultera i en finanspolitisk union med en särskild budget och finansminister för euroområdet.

Under en presskonferens på måndagen talade den tyske höken Wolfgang Schäuble om behovet av att stärka det europeiska samarbetet.

”Vi vet att det är av yttersta vikt att stärka valutaunionen”, sa han enligt nyhetsbyrån Reuters.

Euroländerna saknar knappast utmaningar i närtid. På måndagseftermiddagen är det dags för ytterligare ett eurogruppsmöte där Greklands situation ska diskuteras.

Högst upp på agendan står frågan om en omstrukturering av den grekiska statsskulden. Internationella valutafonden IMF har fortfarande inte velat delta i det tredje stödprogrammet, vilket fått bland annat Tyskland att slå bakut och vägra släppa igenom ytterligare utbetalningar.

Under tiden har det grekiska parlamentet fortsatt att klubba igenom åtstramningar, senast ytterligare pensionsnedskärningar och skattehöjningar förra veckan, i hopp om att blidka långivarna.

Utan en överenskommelse kommer alltså Grekland inte få tillgång till de 7 miljarder euro som behövs innan landet möter en ny återbetalning i juli.


Innehåll från Ikano BostadAnnons

”Det här förändringsarbetet kräver modiga chefer”

Mindre machokultur och ett öppnare klimat. Effektivare projekt och lägre produktionsbortfall. Medarbetarundersökningen som gjordes för en tid sen fick Ikano Bostad att påbörja en rejäl förändringsprocess – som har gett lika rejäla resultat.  

En högre grad av innovation, ett större engagemang och en sundare företagskultur. Plus lägre personalomsättning och en arbetsmiljö som upplevs som mer stimulerande. För Pirjo Unnerstad, Head of HR på Ikano Bostad, är jämställdhetsarbetet ett effektivt sätt för att nå en ökad konkurrenskraft. 

– Jag har jobbat hela mitt liv i byggbranschen och har många gånger varit frustrerad eftersom jag sett att vi, på grund av alltför homogena team, inte har kunnat leverera till max. Det säger ju sig själv, frågar du fem personer med liknande bakgrund om hur de vill lösa ett problem så får du fem liknande svar. Med blandade arbetsgrupper når vi både en starkare innovation och skapar de bästa förutsättningarna att möta våra kunder, som ju också är av blandade kön, åldrar och bakgrunder. 

Stark motivation

På Ikano Bostad har man sedan 2014 jobbat extra fokuserat på att öka jämställdheten bland medarbetarna. Då gjordes en mätning som visade att många tyckte att jargong och en del beteenden kollegor emellan var för hårda. 

– Det gav oss en tankeställare och gjorde att motivationen för att påskynda jämställdhetsarbetet ökade ytterligare. Och glädjande nog har medarbetarundersökningarna sedan dess visat på tydliga förbättringar. Till exempel har vi nått ett betydligt högre engagemang, vilket leder till effektivare projekt med lägre produktionsbortfall, säger Pirjo.   

Läs mer om lärlingsprogrammet för kvinnor som vill bli snickare 

Lärlingsprogram för kvinnor

Vägen mot en mer jämställd organisation har egentligen inte varit en – utan många. Man har jobbat med rekrytering, ledarskap och successionsplanering, men också med mer handfasta projekt som ett lärlingsprogram för kvinnor ute på byggarbetsplatserna. 

– Hentverkarna är ett lärlingsprogram där vi har tagit in 16 kvinnor som ska utbildas i tre år. Tanken är att vi genom en större jämställdhet ska få en arbetsplats som passar fler, både kvinnor och män. En studie av projektet som gjordes visar att arbetsmiljön faktiskt förändrades när det kom in fler kvinnor, precis som vi hade önskat. Klimatet blev mer öppet och mindre macho. 

En annan hörnsten för utvecklingen mot en större jämställdhet är förankring i ledningsgruppen och arbete för att ständigt utveckla ledarskapet. 

– Det får inte finnas någon som helst tvekan i ledningen om att detta är något som vi gör till 500 procent, för att utveckla vår organisation. Och jag brukar med en dåres envishet tjata om att detta förändringsarbete också kräver modiga chefer. Chefer som har modet att anställa någon som inte är som de själva och som systematiskt arbetar för att alla medarbetare ska bli sedda och förstådda, oavsett livssituation. 

Ni har vunnit en del priser för ert arbete, bland annat Unionens Guldstegen. Vad betyder det för er?

– Den allra största anledningen till att vi gör det här jobbet är som sagt för att vi vill öka vår konkurrenskraft och värdet i affären. Men att få priser är ju såklart också väldigt roligt! Det är ett pris som nomineras av våra Unionen-medlemmar, vilket gör det extra kul. Det visar att det vi gör uppskattas och blir ett erkännande för hela företaget. För det är verkligen vad det här arbetet är, ett enda stort team work. Om inte alla hade varit så engagerade hade vi aldrig kunnat nå så här långt, säger Pirjo. 

Här kan du lära känna Ikano Bostads styrelse och ledningsgrupp 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?