Annons

EU inför tullar på kinesiskt stål

EU-kommissionen beslöt på tisdagen att införa definitiva antidumpningstullar på importerad kinesisk grovplåt av olegerat stål.

Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande.

Kommissionens granskning fann omfattande dumpning på mellan 120 och 127 procent som orsakade skada för europeiska konkurrenter.

Antidumpningstullarna sattes till mellan 65 och 73 procent. Denna nivå är samma som infördes vid det preliminära beslutet i oktober.

Kommissionen inledde sin undersökning i februari ifjol.

Kommissionen har infört 41 antidumpnings- och antisubsidieråtgärder mot stålimport, varav 18 mot kinesiska produkter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?