1515
Annons

EU förlänger tullar på stål från Ryssland och Ukraina

EU-kommissionen förlänger i fem år anti-dumpningstullar på sömlösa rör av järn och stål från Ryssland och Ukraina.

Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande på onsdagen.

Tullarna varierar mellan 24,1 procent och 35,8 procent för ryskt stål och järn, och mellan 12,3 procent och 25,7 procent för samma produkter från Ukraina.

Tullarna infördes första gången 2000.

Den europeiska stålrörsorganisationen ESTA har begärt att kommissionen förlänger anti-dumpningstullarna. Kommissionens undersökningen visade på betydande dumpning från båda länderna, mer än 30 procent för Ryssland och mer än 20 procent för Ukraina.

Dumpningen skulle skada tillverkare i bland annat Tjeckien, Frankrike, Tyskland och Italien, skrev kommissionen.

SAS säkrar 7 miljarder kronor via riskkapitalbolag

SAS har säkrat 700 miljoner dollar, motsvarande drygt 7 miljarder kronor, i ett nytt avtal med Apollo Global Management.

Avtalet är strukturerat som ett lån med flera utbetalningstillfällen och ska enligt ett pressmeddelande hjälpa SAS att ”uppfylla sina affärsförpliktelser under chapter 11-processen”.

Foto:Johan Nilsson/TT

I början av juli ansökte SAS om konkursskydd genom vad som kallas en chapter 11-process i USA. Då hette det att bolaget var i ”långt gångna diskussioner med ett flertal potentiella långivare”.

Under natten till söndag står det klart att riskkapitalbolaget Apollo Global Management blir långivare för summan på drygt 7 miljarder kronor genom en så kallad ”DIP-finansiering” vilket enligt pressmeddelandet är en speciell typ av finansiering för verksamheter som genomgår just en rekonstruktion under konkursskydd.

”Med denna finansiering kommer vi att ha en stark finansiell ställning för att fortsätta att bedriva den löpande verksamheten under vår frivilliga rekonstruktionsprocess i USA. Apollo Global Management har lång erfarenhet av att bidra till att bygga starkare och mer konkurrenskraftiga verksamheter samt har omfattande erfarenhet av flygbranschen. Med deras betydande finansieringsåtagande kan vi nu fokusera helt på att accelerera genomförandet av SAS forward-planen och att fortsätta vårt mer än 75 år långa arv av att vara Skandinaviens ledande flygbolag”, säger Carsten Dilling, styrelseordförande för SAS i pressmeddelandet.

SAS-skriver också i pressmeddelandet att de bedömer vilkoren för finansieringen som marknadsmässiga.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera