Annons

Essity bygger italienskt center för servettproduktion

Papperstillverkaren Essity bygger upp ett center för servettproduktion vid en anläggning i Altopascio, Italien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Investeringen i Altopascio kommer leda till omstruktureringsåtgärder vid flera europeiska produktionsanläggningar under de kommande åren", skriver bolaget.

Den totala investeringen beräknas kosta 590 miljoner kronor, medan omstruktureringskostnaderna beräknas gå på 580 miljoner kronor.

"Omstruktureringsåtgärderna inkluderar stängningen av en konverteringsanläggning i Hlohovec, Slovakien, år 2020", skriver Essity ESSITY B +0,16% Dagens utveckling .

Essitys B-aktien sjunker med 1 procent efter beskedet, i linje med börsen i övrigt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?