Annons

Eriksson: Kontor ska få bli till bostäder igen

Kontor – som tidigare varit bostad – ska enklare ska kunna bli bostäder igen, föreslår regeringen med stöd av Alliansen. Förslaget om en så kallad "återbostadisering" skulle via en ny bestämmelse i plan och byggförordningen kunna ge tusentals lägenheter, rapporterar SVT Nyheter, Standarden på lägenheterna ska då inte vara större än de andra befintliga bostäderna i huset.

Peter Eriksson.
Peter Eriksson.

"Det här är en möjlighet att få fram en del nya bostäder i befintliga lokaler som underutnyttjas i dag. Och det kan finnas en potential på kring 10.000 lägenheter i att använda det här regelverket", säger bostadsminister Peter Eriksson (MP) till SVT Nyheter.

Förslaget kan träda i kraft till sommaren 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?