ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ericsson rusar på börsen

Ericsson stiger rejält på börsen.

Vid 11-tiden på fredagen var den upp fem procent.

 

Telekombolaget Ericsson stiger kraftigt på  Stockholmsbörsen. Vid 11-tiden var aktien uppe på nära 5 procent men backade tillbaka något och var vid 11.15 upp 3,3 procent.

Inga kända faktorer ligger bakom klättringen. Enligt Infront är 86 procent av dagens nettoköpare anonyma. 11 procent står investmentbanken Kepler Cheuvreu för.

Ericsson har haft en bra vecka och stigt 6,5 procent. I år ligger bolaget dock fortfarande på minus med en nedgång på nästan 10 procent.

Marknaden är i spänd väntan på besked från det krisande telekombolaget, inte minst inför kvartalsrapporten nästa vecka och bolagets kapitalmarknadsdag i början av november. Det gäller bland annat ytterligare sparåtgärder och eventuella avyttringar.

En analytiker Di pratat med, som bett om att förbli anonym, säger att hen bara väntar på besked om omfattande organisationsförändringar. Den öppna frågan är om bolaget förbereder sig för att gå ut med ny information i början av nästa vecka och om uppgifterna i så fall läckt på förhand.

Men från Ericssons presstjänst är beskedet att bolaget är inne i en tyst period inför rapporten som publiceras på fredag nästa vecka.

Under morgonen har Citi skickat ut en ny analys där köprekommendationen upprepades. Men den innehöll ingen ny information om bolaget och skickades ut långt innan den snabba kursuppgången.

Analysen kom dock efter flera riktkurssänkningar de senaste dagarna bland annat från Goldman Sachs och Barclays.

Tyck till