Annons

Ericsson: Frykhammar får inte fortsätta som finanschef

Jan Frykhammar får efter tiden som tillförordnad vd för Ericsson titeln vice vd men återgår inte till rollen som finanschef.

Jan Frykhammar.
Jan Frykhammar.Bild:TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Jan Frykhammar var ersättare för Hans Vestberg i väntan på Börje Ekholm som på måndagen tillträdde som vd för Ericsson.

När Ericsson i oktober meddelade valet av Börje Ekholm som vd framgick också att Jan Frykhammar vid tillträdet skulle återgå till att vara bolagets finansdirektör.

Nu meddelar Ericsson att Carl Mellander fortsätter som tillförordnad finansdirektör, även han medlem avkoncernledningen. Carl Mellander blev tillförordnad finansdirektör i samband med att Jan Frykhammar i somras blev tillförordnad vd.

Jan Frykhammar får rollen som rådgivare till vd, en roll som också Magnus Mandersson har. Magnus Mandersson fortsätter även han som vice vd. Han ska fortsätta att ha fokus på kundrelationer som ordförande för fyra av Ericssons tio regioner.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?