1515

Ericsson får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch sänker Ericssons kreditbetyg till BBB- från BBB. Utsikterna är negativa.

Börje Ekholm, vd för Ericsson.
Börje Ekholm, vd för Ericsson.Bild:Amanda Lindgren

Det framgår av ett pressmeddelande från Fitch, som väntar fortsatt utmanande marknadsutsikter för telekombolaget.

"Sänkningen och de negativa utsikterna återspeglar Ericssons varning för en svagare utrustningsmarknad 2017, vilket implicerar högre tryck på intäkter och rörelseresultat", heter det i pressmeddelandet.

"Vi tror att marknadsutsikterna lär vara fortsatt utmanande i 2018 i ljuset av avsaknad av tydliga intäktsdrivkrafter på kort och medellång sikt", fortsätter Fitch.

Kreditvärderaren fortsätter att betrakta Ericsson som ett "investment grade"-företag (ett som är värt att investera i), men någon betydande finansiell återhämtning tros inte vara sannolik förrän 2019, eftersom stora omstruktureringskostnader tros tynga kassaflödet både i år och nästa år.

"Bolagets anstängningar att strömlinjeforma verksamheten och förbättra lönsamheten innehåller beaktansvärda risker i utförandet, och visibiliteten är begränsad vad gäller Ericssons operationella profil efter omstruktureringen och på en konkurrensutsatt marknad för telekomutrustning", skriver Fitch.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?