Annons

Erdogan bekräftar öppnade gränser mot Europa

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bekräftar att landet öppnar gränserna och inte längre hindrar flyktingar som vill ta sig till Europa havs- eller landvägen.

”Vad gjorde vi i går? Vi öppnade dörrarna. Vi kommer inte att stänga dessa dörrar. Varför inte? För att EU borde hålla sina löften”, säger Erdogan.

Erdogan säger också att 18.000 migranter har samlats vid gränserna mot Europa sedan i fredags och att talet kan stiga till 30.000 under lördagen.

Turkiet har lovat att hindra flyktingar och migranter från att ta sig till Europa i utbyte mot miljardbistånd. President Recep Tayyip Erdogan har dock vid upprepade tillfällen hotat att åter öppna gränsen mot EU för migranter.

Grekland uppger att landet under det senaste dygnet, efter Turkiets besked, stoppat 4.000 migranter som tagit sig till gränsen.

I Kastaniés i nordöstra Grekland sköt polis på lördagsförmiddagen tårgas mot migranter.

Regeringen kommer att göra vad som än krävs för att skydda sina gränser, säger talespersonen Stelios Petsas enligt Reuters.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?