1515

EQT-ägda IP-Only stoppar fiberprojekt

Den EQT-ägda internetoperatören IP-Only stoppar nästan alla sina fiberprojekt på obestämd framtid för att förbättra sin kvalitet, rapporter Telekomnyheterna.

Bild:Colourbox

"Vi stoppar inga projekt. Däremot kommer vi i vissa fall ta en naturlig paus på grund av vinterförhållanden och försenad tillståndshantering. Under denna tid genomför vi kvalitetsarbete och kvalitetssäkring", säger IP-Onlys presschef Niclas Karnhill till Nyhetsbyrån Direkt.

"Fiberutbyggnaden fortsätter i vår och våra långsiktiga mål ligger fast - IP-Only byggde mest av alla fiberoperatörer i landsbygd under 2017 och kommer göra det även 2018", tillägger presschefen.

Det First-North-listade bolaget Transtema är en av underleverantörerna till IP Only.

Transtemas vd Magnus Johansson säger till Nyhetsbyrån Direkt att det är en sund manöver av IP-Only att under lågsäsongen med tjäle passa på att hämta andan och säkerställa kvaliteten innan byggsäsongen drar i gång igen.

Har ni många projekt på gång tillsammans med IP-Only som berörs?
"Vi har projekt tillsammans med IP-Only. Vissa projekt kommer att bli berörda, men andra hade påverkats av vintersäsongen ändå", svarar Transtemas vd.

Finns det saker ni behöver göra bättre kvalitetsmässigt?
"Vi är stolta över det arbete vi levererarar och vi är en kvalitetsleverantör, men även solen har sina fläckar. Vi är inte felfria, men det är på detaljnivå", hävdar Magnus Johansson.

Blir det några finansiella konsekvenser för er av IP-Onlys stopp?
"Det första kvartalet är lite kämpigt ändå för oss och andra större aktörer eftersom det är lågsäsong. Jag vill inte påstå att det är någon dramatik, utan det är 'business-as-usual'. Vi har fler kunder och nätägare som inte gör den här genomlysningen som IP-Only gör just nu."

Enligt Magnus Johansson har det tryckts på i alla led för att fiber ska byggas ut fort i Sverige. Det har nog varit lite kvalitetsbrister generellt i branschen, medger han.

"Det har varit en tävling om marknadsandelar mellan de större nätägarna. Telia och IP-Only har fått en enorm orderstock och vi på byggsidan har inte haft förmågan att bygga så fort. Det blir ett osunt tryck. När kunderna inte får leverans i tid börjar de klaga."

Blir det mycket kundavhopp då eller blir det "bara" leveransförseningar?
"I slutänden får man nog acceptera att leveransen kommer att ta lite längre tid. Det är två stora drakar som bygger i Sverige - Telia och IP-Only. Kunderna kan inte enkelt ringa någon annan och få fiber levererat i morgon, så det kommer att lugna ned sig", förutspår Transtema-chefen.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Innehåll från SundbornPendénAnnons

En oberoende och lösningsorienterad partner löser ert behov av modern lager och logistik

Har ni några funderingar gällande hyresavtal, lagerbehov, strategi och möjligheter kopplade till företagets logistikfastigheter? Finns behov av större, fler, nya eller flytt av lokaler på grund av tillväxt eller ändrade behov? Vilka möjligheter som finns kan en lösningsorienterad, oberoende och lyhörd fastighetskonsult svara på. 

Bakom SundbornPendén, mäklare av kommersiella ytor inom lager och logistik, finns en dynamisk duo som kan bilda ett tillitsfullt samarbete. SundbornPendén är med kunden och driver processen att uppgradera hyresavtal för logistikfastigheter från ax till limpa och är duktiga på att få fram exakt vad kunden vill ha. Nyckeln till att framgången sitter i nätverket, som har byggts upp under grundarna Kristian Sundborn och Tomas Pendén gemensamma erfarenhet från många år i branschen. 

– Vi har en unik kombination av kompetens, ambition, teknik och ett starkt nätverk, vilket gett oss ett gott rykte och återkommande kunder. Vi känner de fastighetsägare som är duktiga på att bygga moderna logistiklösningar och vår roll är att hitta en lösning som förhåller sig till rätt produkt, rätt pris och rätt läge för kunden. Vi är oberoende, ser det faktiska behovet, lösningsorienterade och ser hur man kan tänka strategiskt för att bygga en grund för hållbar tillväxt med modern lager och logistik, säger Kristian Sundborn.

Lösningsorienterade och fria från begränsningar

Eftersom SundbornPendén är en oberoende aktör finns inga begränsningar, varken interna eller externa, för att lösa det som kunden behöver. Att kunna presentera hela marknaden är bra för alla delar i affären att byta logistikfastighet.  

– Vi kan anta en större komplexitet är vad de stora bolagen kan. Det som skiljer oss är att vi inte behöver ta hänsyn till olika interna avdelningar och vi hanterar komplexa affärer med en unik effektivitet och transparens gentemot alla inblandade aktörer, säger Tomas Pendén.

Fyra nyckelpunkter där SundbornPendén tidseffektivt hjälper kunden från ax till limpa:
1. Interndialog, fastställande av kravspec, markletning - cirka 1 månad.
2. Val av samarbetspartner/fastighetsägare - cirka 1 månad.
3. Signatur och avtalsförhandling - cirka 1–2 månader beroende på kundens interna processer.
4. Signering av bygglov, markberedning, byggnation - cirka 12–18 månader där vi är med från ax till limpa.

Om SundbornPendén
SundbornPendén har arbetat med logistikfastigheter i 20 år, spetskompetens – ser till att varuägaren, hyresgästen som vill bygga sitt lager om minst 20 000 kvm går i mål inom sin tidsram, exempelvis 2 år.

sundbornpenden.se

Läs mer på vår LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SundbornPendén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?