1515

Epiroc utvidgar produktionsanläggning i Örebro

Verkstadsföretaget Epiroc, som utvecklar och säljer gruv- och infrastrukturutrustning, har beslutat att utvidga sin produktionsanläggning i Örebro för att stärka produktiviteten och säkerställa långsiktig effektivitet. Totalt innebär det en anläggningsexpansion på cirka 10.000 kvadratmeter.

Epiroc EPI B -2,06% Dagens utveckling kommer att utvidga och konsolidera produktionskapacitet som används av divisionen Surface and Exploration Drilling, inklusive att bygga en ny större byggnad för montering och kontor. Produktionseffektiviteten kommer att stärkas i processen, enligt bolaget.

Konstruktionen börjar i år och invigning sker med start år 2021. Knappt 400 personer arbetar på anläggningen som är belägen i Norra Bro i Örebro. 

"Med denna investering säkerställer vi att den här strategiska produktionsplatsen blir så produktiv och effektiv som möjligt på lång sikt", säger Helena Hedblom som är Epirocs gruv- och infrastrukturchef.

Utrustning som för närvarande tillverkas vid denna produktionsanläggning inkluderar ovanjordsborriggar för stenbrott, gruvdrift och anläggning. I framtiden kommer anläggningen även att tillverka prospekterings- och geoteknisk borrutrustning.

Epiroc sysselsätter över 2.000 personer i Örebro, av en global arbetskraft på cirka 14.000 personer.

I maj i fjol höll Epiroc kapitalmarknadsdag i Örebro inför avknoppningen av Epiroc från verkstadskoncernen Atlas Copco förra sommaren.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?