1515
Annons

Epiroc-anställd insjuknad i coronaviruset

En Epiroc-anställd i Kina har bekräftats insjuknad i sjukdomen orsakad av det fruktade coronaviruset. Det uppger gruvutrustningsbolagets vd Per Lindberg för Di.

Foto:Dake Kang

Rapporterna om hur coronviruset sprider sig i Kina avlöser varandra med över 9.800 bekräftade fall av personer som smittats. Svenska bolag förbered sig nu för att skydda sin personal och hantera påverkan på verksamhet, både i den egna produktionen liksom hos kunder och underleverantörer.

Gruvutrustningsbolaget Epiroc EPI B -3,43% Dagens utveckling har omkring 1.000 anställda i Kina på 25 olika anläggningar och uppger för Di att en i personalen har bekräftats sjuk i efter att ha smittats av viruset. Enligt vd Per Lindberg är den anställda ”under återhämtning”.

Vilka åtgärder har ni vidtagit?
”Vi följer alla rekommendationer lokalt. Vi har infört resebegränsningar och håller koll på dels anställda som är på semester i Kina och håller så gott det går även koll på var våra kinesiska medarbetare befinner sig för att kunna ingripa om så behövs”, säger Per Lindberg.

Hur påverkas era underleverantörer?
”Vi håller på att kartlägga hur leveranserna av inte minst reservdelar ser ut från kinesiska leverantörer för att hitta alternativ i den mån det skulle behövas”, säger Per Lindberg.

Enligt Per Lindberg är det drabbade området ingen stor kundregion för Epiroc, men bolaget följer nära spridningen av viruset.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?