Annons

Eon tar smäll på 65 miljarder

Tyska energijätten Eon gör en nedskrivning för dotterbolaget Uniper om 6,1 miljarder euro, motsvarande 64,6 miljarder kronor, som påverkar resultatet kraftigt för niomånadersperioden.

Nettoförlusten för januari-september summeras till 3,95 miljarder euro. Justerat för engångsposter blev nettoresultatet en vinst på 641 miljoner euro, vilket var bättre än väntade 509 miljoner euro enligt Bloomberg News.

Rörelseresultatet uppgick till 2,31 miljarder euro, mot förväntade 2,28 miljarder euro och justerat ebitda-resultat uppgick till 3,64 miljarder, mot väntat 3,66 miljarder.

Intäkterna sjönk till 28,2 miljarder euro, från 32 miljarder motsvarande period i fjol.

Eon upprepar sin helårsprognos och spår att rörelseresultat hamnar i intervallet 2,7-3,1 miljarder euro. Koncensus ligger på 2,97 miljarder.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?