1515

Enviros förlust ökar

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems nettoomsättning steg under det andra kvartalet 2020 till 0,2 miljoner kronor (0,1), men sjönk jämfört med första kvartalets 0,7 miljoner kronor.

”Nedgången mot första kvartalet beror främst på en nedgång i efterfrågan på grund av covid-19 samt att ytterligare planerade installationer har tagit driftstid i anspråk”, skriver miljöteknikbolaget.

Rörelseresultatet minskade till -11,9 miljoner kronor (-11,4) efter vissa kostnadsökningar.

I april kommunicerades en avsiktsförklaring om partnerskap med Michelin och en investering från dem i Enviro.

”Förhandlingarna med Michelin löper på bra och det är fortsatt vår uppfattning att vi kommer att kunna gå ut med mer detaljerad information om vad vårt partnerskap innebär innan oktober månads utgång”, skriver Enviros vd Thomas Sörensson i delårsrapporten. I juli förlängdes avsiktsförklaringen till den 31 oktober.

”Eftersom Michelin har denna exklusivitet och vårt fokus nu ligger på våra förhandlingar med dem, har vi valt att ha en lägre aktivitetsnivå när det gäller övriga potentiella samarbeten, vilket skulle kunna leda till att någon eller några av dessa väljer att gå vidare med alternativa partners”, uppger han samtidigt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?