1515
Annons

Enviro ökade förlusten

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems hade en nettoomsättning på 0,2 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020 (0,2). 

Nettoresultatet låg på -12,7 miljoner kronor (-10,3), motsvarande -0:02 kronor per aktie (-0:03).

Covid-19-situationen har haft en viss negativ påverkan på efterfrågan av återvunnen kimrök. Vidare har planerade installationer i anläggningen i Åsensbruk tagit en del driftstid i anspråk, skriver bolaget i delårsrapporten.

Resultatförsämringen mot föregående år förklaras dels av högre externa kostnader på 1,7 miljoner kronor bestående främst av jurist- och konsultbiträde, patentkostnader samt löpande kostnader i samband med förbättringar i anläggningen i Åsensbruk, dels av högre personalomkostnader på 0,2 miljoner kronor främst på grund av personalförstärkningar, enligt Enviro. 

Periodens kassaflöde efter investeringar uppgick till -10,9 miljoner kronor (-8,9). 

Enviro har tidigare meddelat att avtalet med den franska däcktillverkaren Michelin försenats på grund av den pågående pandemin.

”Vår ambition var att avtalet nu skulle vara klart men den pågående pandemin har satt käppar i hjulet. Jag kan här bara upprepa vad vi redan kommunicerat: processen går framåt och både vi och Michelin förväntar oss att få ett slutgiltigt avtal på plats under det fjärde kvartalet i år”, skriver vd Thomas Sörensson i delårsrapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?