Entreprenörer, styrelseproffs och politiker i vimlet

Konserthuset i Stockholm fylldes till sista plats när det var finalgala för de 20-års-jubilerande Gasellerna på måndagen.

I vimlet syntes entreprenörer, riskkapitalister, styrelseproffs och politiker. Di frågade: Vad gjorde du för 20 år sedan?

Maria Mattsson Mähl, grundare av AlfasCE, Erika Eliasson, vice vd på Lendify, Frans Lindelöw, vd  Scanidia, Jens Henriksson, vd på Swedbank och Lena Apler, grundare på Collector
Maria Mattsson Mähl, grundare av AlfasCE, Erika Eliasson, vice vd på Lendify, Frans Lindelöw, vd Scanidia, Jens Henriksson, vd på Swedbank och Lena Apler, grundare på CollectorFoto:Josefine Stenersen
Marianne Grull, Revisor, Grant Thornton och Karitha Ericson, COO, Grant Thornton.
Marianne Grull, Revisor, Grant Thornton och Karitha Ericson, COO, Grant Thornton.Foto:Jesper Frisk
Johan Andersson och Stina Andersson.Foto:Josefine Stenersen
Rikard Norström, CRM Konsulterna, Kathrine Hogseth, vd CRM Konsulterna Gustaf Westerlund, grundare CRMFoto:Amanda Lindgren
Jane Walerud, entreprenör och ängelinvesterare, och Anders Eriksson, vd Bonnier News.Foto:Jesper Frisk
Joel Almqvist, grundare av träningsmärket Stronger och Annika Rantala, COO, StrongerFoto:Jesper Frisk
Reneé Voltaire och Günther Mårder.Foto:Josefine Stenersen
Från vänster Pia Sandberg, projektledare Skandia, Frans Lindelöw, vd Skandia. Elisabeth Arshem, eventansvarig SkandiaFoto:Amanda Lindgren
Charlotte Wall och Anders Wall.Foto:Josefine Stenersen
Smyckesdesignern Efva Attling och Anders Wiberg, vd för smyckesbolaget Efva Attling.Foto:Josefine Stenersen
Lotta Edling och Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group.Foto:Josefine Stenersen
Anna Wikland, Olga Bergman och Joakim Larsson.Foto:Josefine Stenersen
Abbe Bonnier, litterär chef på Bonniers förlag och Monica Lindstedt, grundare av Hemfrid.Foto:Josefine Stenersen
Lottie Knutson, styrelseproffs, och Mats Knutson, politisk kommentator SVT.Foto:Josefine Stenersen
Sofia Dahlgren och Mariana Burenstam Linder, vd på Proactive Medicine.Foto:Josefine Stenersen
Anna Cervin, Manager Marketing Communication, Telenor och Therese Bengtsson, Business Marketing, Telenor.Foto:Jesper Frisk
Gabriella Gall, medgrundare, Pixel Nord.Foto:Jesper Frisk
Anisa Turcinovic, Vd, Ready Digital och Cecilia Tosting, Styrelseordförande, Ready DigitalFoto:Jesper Frisk
Robert Falk, ekonomiansvarig, Plana AB.
Robert Falk, ekonomiansvarig, Plana AB.Foto:Jesper Frisk

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?