ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Enrad genomför nyemission med företrädesrätt

Spotlightbolaget Enrads styrelse har beslutat om en nyemission av units bestående av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare. Emissionen är säkerställd till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtagden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid full teckning av företrädesemissionen tillförs Enrad cirka 11,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Företrädesemissionen omfattar högst 2.317.155 units. 

En befintlig aktie innehavd på avstämningsdagen ger rätt till en uniträtt, och tre uniträtter ger rätt att teckna en ny unit till en teckningskurs om 4:80 kronor per unit (2:40 kronor per aktie). En unit innehåller två aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner. 

Enrad har utvecklat en ny, patenterad teknik, som sänker energiförbrukningen för kyl- och värmesystem. Kylsystemen används i livsmedelsbutiker och livsmedelsindustrin och värmepumpsystemen har installerats hos bygg och fastighetsbolag. 

Bolaget genomför föreliggande kapitalisering för att stärka rörelsekapitalet, heter det.

"Intresset för Enrads energilösningar ökar i både Sverige och Norge vilket innebär ökad kapitalbindning och ökat tryck på produktion och organisation. För att genomföra ovanstående positiva åtgärder och möjliggöra fortsatt expansion behöver bolagets rörelsekapital stärkas", skriver Enrad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer