1515
Annons

Enquest redovisar stigande intäkter första halvåret – planerar ny emission

Oljebolaget Enquest redovisar intäkter om 548 miljoner dollar för det första halvåret 2018 (295).
Ebitda-resultatet landade på 312 miljoner dollar (151) och det rapporterade nettoresultatet för halvårsperioden var 43,3 miljoner dollar (29,3). 

Produktionen uppgick i snitt till 53.990 fat per dag under det första halvåret, upp från 37.015. Enquest ENQ +1,59% Dagens utveckling upprepar bedömningen att oljeproduktionen under 2018 kommer att motsvara cirka 50.000-58.000 fat per dag. 

Krakens bruttoproduktion var i snitt 31.000 fat per dag under årets sex första månader. Motsvarande siffra för juli och augusti var 33.000 fat per dag, enligt vd Amjad Bseisus skriver i rapporten. 

Enquest planerar att förvärva resterande 75 procent av Magnus-fältet med två brunnar, i enlighet med optionsavtal som gäller fram till 15 januari. För att finansiera affären kommer en emission om 107 miljoner pund att genomföras. Det framgår av ett pressmeddelande.

För sju aktier erbjuds ägare att köpa tre nya aktier för 0:21 pund styck, mot torsdagens stängningskurs på 0:39 pund.

Avslag för vindkraftpark till havs utanför Gävle

Mark- och miljödomstolen i Östersund har gett avslag för planerna på en vindkraftpark till havs utanför Gävle.

Foto:Vattenfall/Ties van der Horst

Anledningen till att Svea Vind Offshores ansökan avvisas är att sökanden inte uppfyllt miljöbalkens krav på samråd med den som kan bli särskilt berörd av verksamheten, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Vindkraftparken Utposten 2 skulle byggas 15 kilometer från fastlandet till havs öster om Axmar Bruk. Konkurrenten WPD, som redan har tillstånd i vattnen med sitt projekt Storgrundet, framförde synpunkter på detta under domstolsförhandlingarna i Gävle i augusti, skriver Gävle Dagblad.

”Det finns en formell brist i och med att man inte samrått med konkurrenten som redan har tillstånd i närheten. Man borde ha samrått med ett så kallat avgränsningssamråd, men det gjorde man inte”, säger Lars-Göran Bennmarker, chefsrådman på mark- och miljödomstolen som ledde förhandlingarna, till GD.

Mark- och miljödomstolen ger WPD rätt i sin dom och då man inte godkänt miljökonsekvensbeskrivningen har domstolen inte tagit ställning till ansökans innehåll avseende antal vindkraftverk, höjd på vindkraftverken, villkor för tillståndet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera