ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Enorama Pharma stiger på positiva signaler om ansökan till Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har bara begärt mindre ändringar i Enorama Pharmas registreringsansökan för bolagets medicinska tuggummin. Aktien stiger på beskedet.

Det First North-noterade bolaget Enorama Pharma, som tillverkar medicinska tuggummin, har mottagit sin tredje utredning på företagets registreringsansökan hos Läkemedelsverket. Läkemedelsverket kvarstående synpunkter är endast förslag till mindre ändringar av redaktionell karaktär, uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

Nästa fas i ärendeprocessen är för Enorama Pharma att godta föreslagna ändringar och lämna in dessa till Läkemedelsverket senast söndag 21 juli 2019. Därefter väntar Läkemedelsverkets beslut om godkännande som, om allt följer tidsplanen, senast ska meddelas bolaget på dag 210 i ärendeprocessen, står det vidare i pressmeddelandet.

Aktien handlas upp tvåsiffrigt på torsdagen och har strax innan klockan 11 stigit 10,4 procent till 46,9 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer