Annons

Enkät från Business Arena: ”Marknaden ser väldigt bra ut"

Business Arena i Umeå drog rekordpublik på onsdagen.
Här är fem röster från mässan: 

Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun, på scen under Business Arena i Umeå.
Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun, på scen under Business Arena i Umeå.Bild:Elias Ljungberg
Foto:Elias Ljungberg

Vilka är utsikterna för Norrlands fastighetsmarknad i år?

Mikael Isaksson, fastighetschef vid Länsförsäkringar Västerbotten:
”Jag tror att marknaden fortsätter sakta uppåt. Särskilt Umeå går alltid bra, medan Luleå fått ett uppsving med Facebook och Skellefteå kan få detsamma med Northvolts etablering.”

Vilka är utsikterna för Norrlands fastighetsmarknad i år?

Henrik Lundmark, fastighetschef på Diös: 
”Vi tror att i synnerhet segmentet kontor utvecklas starkt. Många stora företag och statliga verk börjar se över sina lokaler och det skapar en rörlighet som tidigare kanske inte funnits på den norrländska marknaden. I den rörligheten finns det en tillväxt.”

Foto:Elias Ljungberg

Vilka är utsikterna för Norrlands fastighetsmarknad i år?

Nina Sjömark, marknadschef på Piteå Näringsfastigheter: 
”Vi har väldigt få vakanser längs med kustkommunerna. Ett problem just nu är osäkerheten kring byggstarten av Norrbotniabanan. Den ligger som en våt filt över ett ganska stort område Norrbotten.”

Vilka är utsikterna för Norrlands fastighetsmarknad i år?

Anna Ersson, marknadschef på Skelleftebostäder, Skebo:
”Marknaden ser väldigt bra ut. Det känns som att vi behöver bygga mycket nytt och det är det många aktörer som också gör. En blandning av både hyres- och bostadsrätter krävs.”

Vilka är utsikterna för Norrlands fastighetsmarknad i år?

Johanna Nygårdh, sälj- och servicechef i region norr på Kone:
”Vi levererar hissar, rulltrappor och portar och tror på en väldigt positiv utveckling. Särskilt samarbetet mellan kommunerna skapar en framtidstro. Det är någonting som jag verkligen tror kommer att hjälpa till.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från MedicagoAnnons

Medicago firar 25 år – därför har de lyckats

Fyllning av vialer i C-klass.
Fyllning av vialer i C-klass.

Sedan Medicago grundades 1995 har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad kontraktstillverkare på den svenska marknaden. Under de senaste 15 åren har Medicago erbjudit kontraktstillverkning inom både medicinteknik och bioteknik. 

Kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik kan innebära en lång och utdragen process där många bitar ska falla på plats, till exempel krävs rätt teknik för ändamålet såväl som ekonomiska förutsättningar och tidsram. Trots stor efterfrågan kan det vara svårt att hitta aktörer som möter behoven, och att hitta en match är inte helt enkelt, i synnerhet för företag som vill tillverka mindre volymer. Det Uppsalabaserade företaget Medicago erbjuder ett koncept med korta beslutsvägar, hög flexibilitet och konkurrenskraftiga ledtider. Medicagos vd Jan Henriksson berättar: 

 –För de som har bråttom eller som önskar en mindre produktion är vi mycket konkurrenskraftiga inom både bioteknik och medicinteknik. Vår storlek gör att vi snabbt kan sätta igång kvalitetssäkrade produktioner med spårbarhet på alla komponenter. Speciellt starka är vi på frystorkning och tillverkning i renrum. 

Kvalitetssäkrade produktioner optimerade efter kundens behov

Företaget anpassar tillverkningsprocesserna utefter sina kunders behov. Vissa önskar hjälp med delar av tillverkningsprocessen för att komplettera sin befintliga produktionskapacitet, medan andra vill att Medicago sköter hela processen från idé till färdig produkt. Oavsett omfattning gäller alltid kvalitetssäkrade produktioner, vilket Medicago har lång erfarenhet av med kvalitetssystemen ISO9001 och ISO13485. 

– Vi har full spårbarhet i alla led. Då vi är certifierade sker regelbundet externa auditeringar som säkerställer att alla viktiga bitar finns på plats. Inom medicinteknik arbetar vi med både klass 1-produkter såväl som medicintekniska produkter med mycket höga kvalitetskrav. Det är viktigt för oss att vara en pålitlig leverantör och att kunderna känner sig trygga hos oss, avslutar Jan Henriksson.

Fakta Medicago
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. Läs mer på www.medicago.se

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?