ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Energi

Enkät: Energitopparnas största utmaningar 2019

  • Leveranssäkerheten står i fokus för energibranschen. Foto: Fredrik Sandberg

Vilken är den största utmaningen för ditt företag det kommande året?

Di ställde frågan till fem företrädare för energibranschen.

  • Foto: Joey Abrait

Magnus Hall, vd för Vattenfall:
”Vi stoppar Ringhals 2 vilket måste skötas så effektivt som möjligt. Det är en lång process och handlar om mycket pengar. Det kommer också att påverka effekten i systemet, men det tror vi är hanterbart. Till exempel startar den nya reaktorn Olkiluoto 3 i Finland under nästa år.”

 

  • Foto: Joey Abrait

Johan Svenningsson, vd för Uniper Sverige:
”Den stora utmaningen är att säkerställa en god leveranssäkerhet. Systemet kommer att vara under hög stress och känsligare eftersom vi stänger ned ytterligare två kärnkraftsreaktorer de kommande åren. Det försämrar överföringskapaciteten och systemstabiliteten.”

 

  • Foto: Joey Abrait

Christina König, key account manager på Kinect Energy:
”Den stora utmaningen är att få folka att vilja betala för förnybar energi och hållbara helhetslösningar med energieffektiviseringar. Grön el och elcertifikat har blivit dyrare och då väljer en del bort det och kör fossilfritt i form av kärnkraft.”

 

  • Foto: Joey Abrait

Ulrica Wihman, affärsutvecklare för Tekniska verken i Linköping:
”För mig är det att rigga företaget för Elmarknadshubben och den elhandlarcentriska modellen. Det är det största som har hänt branschen sedan avregleringen och kommer att välta omkull hela elmarknaden. Det gör att elhandlaren blir för nätbolaget vad SJ är för Trafikverket.”

 

  • Foto: Joey Abrait

Sarah Kullin, marknadskommunikatör på Eon:
”Från mitt perspektiv är det att få allmänheten att förstå hur viktig energibranschen är för klimatomställningen. Tittar man på Agenda 2030 så är energibranschen en av de viktigaste delarna. Det är svårt och många tycker att det är en oviktig fråga.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer