1515

Eniro meddelar villkor i emission

Efter många turer har nu krisande Eniro spikat teckningskursen för sin kommande kontantemission. Det skriver söktjänstbolaget i ett pressmeddelande.

Eniro ENRO +0,89% Dagens utveckling s emission ger bolaget upp till 278.295.701 kronor. Ägarna av befintliga A-aktier har teckningsrätt, och teckningskursen har nu satts till 7,5 öre per A-aktie.

Emissionslikviden ska användas för amortering av banklån, och bolagets långivande banker ska dessutom skriva ned banklån om 275 miljoner kronor. Bankerna omvandlar även lån om 150 miljoner kronor till B-aktier.

De aktieägare som väljer att inte ta del av emissionen får sin ägarandel utspädd med upp till 58 procent, men kan kompensera för den effekten ekonomiskt genom att sälja sina teckningsrätter.

Teckningsperioden är den 1 november till och med 15 november. Sista dag för handel i stamaktierna av serie A inklusive rätt att erhålla teckningsrätter i kontantemissionen är den 25 oktober 2017.

Eniros framtid har varit höjd i dunkel på senare tid, med en rad turer rörande bolagets rekapitaliseringsplan.

I början av oktober kunde Di berätta att två konkurrenter, EDSA i Finland och Opplysningen 1881 i Norge, köpt preferensaktier i bolaget. Styrelseordföranden Björn Björnsson hävdade att bolagen i fråga lagt fram indirekta krav på att få köpa Eniros verksamheter i respektive land för att inte sänka bolagets räddningsplan.

Finanschefen på EDSA, Neil Robson, dementerade uppgifterna för Di, men bekräftade senare att bolaget inte gått med på utbytesprogrammet, där preferensaktier och konvertibler skulle omvandlas till stamaktier.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?