1515

Engelska skolan får nobben av Skolinspektionen

Internationella Engelska Skolan, IES, har fått besked från Skolinspektionen att tillstånd för närvarande inte kommer att erhållas för ett antal olika ansökningar kring ny och utökad grundskoleverksamhet. Bolaget begär omprövning av beslutet.

Bild:Fredrik Sandberg/TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet avser dels fem ansökningar om att få etablera och bedriva för- och grundskoleverksamhet, F-9, i Huddinge (Länna), där starten planeras för 2018, samt Österåker, Östersund, Skellefteå och Ekerö kommuner, med möjlig start tidigast 2019. Vidare handlar det om ansökningar om att få utöka nuvarande grundskoleverksamhet med F-3 i Halmstad och Huddinge (Flemingsberg), med start tidigast 2019.

Beslutet grundar sig på brister som påtalades i samband med Skolinspektionens ordinarie tillsyn av IES som huvudman som genomfördes februari-juni 2017 och som bolaget kommunicerade i ett pressmeddelande den 10 juli.

"Vi kommer nu att gå igenom Skolinspektionens argument och har redan påbörjat arbetet med att åtgärda samtliga avslagsgrunder. Vad gäller budgetar för fritidshemsverksamheten vid skolor där ansökningar om tillstånd lämnats in kommer vi att komplettera dem. Det är vår ödmjuka förhoppning att Skolinspektionen skall hantera våra kompletteringar och begäran om omprövning skyndsamt", kommenterar Ralph Riber som är vd och koncernchef för Internationella Engelska Skolan.

Beskedet berör inte existerande 30 skolor, och inte heller de skolor som startar höstterminen 2017 i Helsingborg, Landskrona, Södertälje och Årsta eller skolan i Sundbyberg som planeras starta höstterminen 2018. Samtliga dessa skolor har redan alla tillstånd som krävs, uppger Internationella Engelska Skolan.

Bolaget har utöver ovan nämnda tillstånd även åtta godkända tillstånd för skolor som ännu inte har utnyttjats.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?