Annons

Energiministern avfärdar kritik om handlingsförlamning

Regeringen tar varningssignalerna om en akut elkris i bland annat Stockholm på största allvar. Det uppger energiminister Anders Ygeman och pekar på att regeringen vidtar flera åtgärder och öppnar nu för samtal med både lokalpolitiker och energibolagen.

Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från ZenTreasuryAnnons

Treasury Management hos medelstora företag – fortfarande underskattat

Lars Nevalainen, grundare och vd, ZenTreasury
Lars Nevalainen, grundare och vd, ZenTreasury

Medan stora internationella företag investerar i dyra Treasury Management System (TMS) och även skapar sina egna interna banker, har medelstora företag avsevärt svårare att jobba med treasury management eftersom de ofta saknar finansiering, tid och expertis för att implementera ett dyrt TMS. Dessutom har dessa system sällan den flexibilitet som medelstora företag kräver.

På dagens globaliserade konkurrensutsatta marknad med stigande räntor och fluktuerande valutor är även medelstora företag i behov av en effektiv treasury management. Men varje medelstort bolag har sina egna specifika utmaningar. 

– Treasury management handlar om en generell likviditetshantering och att optimera bolagets finansiella resurser för korta och långsiktiga utgifter. Ändå sköter många medelstora företag detta manuellt via komplexa Excel-filer, säger Lars Nevalainen, grundare och vd, av SaaS-bolaget ZenTreasury. 

Stora fördelar för medelstora företag

Han menar att ZenTreasurys erbjudande av enkla och användarvänliga verktyg för treasury managent ger många fördelar för medelstora företag när det gäller sådant som att optimera sina treasury-processer och reducera kostnader. Lars Nevalainen ger några exempel: 

Minskade valutakostnader och exponeringsrisker genom att hålla rätt reserver av utländsk valuta, tillämpa hedging-tekniker – som valutaterminer eller swappar. Integrera e-dealingplatform som gör det möjligt att konkurrera med flera banker på en gång samt att korrekt ta hänsyn till valutakursfluktuationer i framtida kassaflödesprognoser.

Minskad resursarbetsbelastning för ekonomistyrning, som uppföljning av betalningar av inkommande och utgående kassaflöden.

Optimerad kassahantering som gör det möjligt att behålla det kassabelopp som krävs för att driva företaget. 

Minska kostnaderna för bedrägerier genom att förbättra kontroll, transparens och ansvarsskyldighet via en proaktiv, automatiserad övervakning av kassaflöden. Vilket möjliggör upptäckten av avvikelser vid ett så tidigt skede som möjligt.

– Den största fördelen är ändå att du spar tid och inte behöver upprätthålla Excel-filer manuellt. Det passar väl med företagets namn ”ZenTreasury”. Vår vision är att ”Zen” står för ”piece of mind”, att du har allting inom treasury under kontroll. När personen kommer till jobbet på morgonen tar det inte längre tid än att hämta en kopp kaffe för att hela systemet ska vara redo för att sätta igång, avslutar Lars Nevalainen. 

Om ZenTreasury AB:

ZenTreasury AB är ett finländskt SaaS-bolag med kunder i Sverige, Finland, Nederländerna, Storbritannien, Estland, Slovenien, Qatar, Dubai, Singapore och Sydafrika.

Kontaktinformation: info@zentreasury.com

Läs mer på zentreasury.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ZenTreasury och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera