Annons

Energiföretagens vd Pernilla Winnhed går till LRF

Energiföretagens vd Pernilla Winnhed blir ny chef på LRF:s avdelning för näringspolitik och företagande. 

Lantbrukarnas riksförbund (LRF) har 119 000 företagsmedlemmar inom framför allt jordbruk och skogsbruk och är därmed en av Sveriges största intresseorganisationer. Avdelningen näringspolitisk och företagande har till uppgift att påverka beslutsfattare för att skapa bättre villkor i de här industrierna. 

”LRF:s medlemsföretag är avgörande för en hållbar tillväxt i Sverige och en förutsättning för att vi ska lyckas ställa om till ett hållbart samhälle med förnybara material och energikällor. En av mina viktigaste uppgifter blir att få med oss både politiken och konsumenterna på den resan”, säger Pernilla Winnhed som tidigare arbetat som departementsråd och som chef för energienheten i regeringskansliet. År 2015 blev hon vd för branschorganisationen Svensk Energi som sedan blev Energiföretagen. 

Vd för LRF är Anna Karin Hatt som bland annat varit Iit- och energiminister. Efter rekryteringen av Pernilla Winnhed består LRF:s ledningsgrupp av sex kvinnor och tre män. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?