1515

Endomines värvar åtalad vd

Endomines har utsett Saila Miettinen-Lähde till ny vd. Nuvarande vd Markus Ekberg kommer att lämna bolaget senast den 18 augusti.

Saila Miettinen-Lähde.
Saila Miettinen-Lähde.Bild:Outokumpu

Saila Miettinen-Lähde var finanschef för Talvivaara Mining under åren 2005-2015 och sitter som styrelseledamot i Outokumpu sedan 2015. Hon tillträder sin nya befattning på Endomines den 1 maj 2017.

Saila Miettinen-Lähde har i sin roll som finanschef och styrelseledamot i Talvivaara åtalats under finsk rätt i två fall relaterade till bristande informationsgivning till aktiemarknaden respektive insiderhandel under 2012 och 2013. Rättsprocesserna är fortfarande pågående.

"Styrelsen för Endomines har blivit vederbörligen informerad om åtalen och bakgrunden därtill av Saila Miettinen-Lähde och hennes advokater och har fullt förtroende för Saila Miettinen-Lähde och hennes förmåga att agera som vd för Endomines", heter det.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?