1515

En ödesfråga för näringslivet

”De har slitit av oss passerkort och glasögon, tagit tag i skjortkragar. Någon har fått en smäll. Folk kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren och från brödavdelningen.”

Foto:Pontus Höök

Det här är en vardagsbild från Willys i Märsta utanför Stockholm. Situationen för landets företagare har förändrats drastiskt. Känslan av rättsosäkerhet har förstärkts och beskrivs nu av näringslivet som en ödesfråga för vårt land.

Nyligen konstaterade företagsledare i en Di/Ipsos-undersökning att satsningar på polis och rättsväsende måste prioriteras före skattesänkningar.

Dagens industri startar i dag serien ”De utsatta företagarna”. Genom granskningen vill vi belysa verkligheten med den växande brottsligheten som också slår mot landets företagare.

Ska vi skapa ett välmående samhälle med ett blomstrande näringsliv, måste fundament som polis och rättsväsende vara på plats.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?