1515

”En nedgång kan ge draghjälp”

Enligt Fordonkomponentgruppens höstbarometer viker framtidstron snabbt bland underleverantörerna. Di frågade representanter för tio företag hur det ser ut från deras horisont.

Linn Sidahl, affärsutvecklingschef på Ekkono Solutions, Erik Osnes, Sverige-vd på AVL, och Maria Karlsson, konsultchef på Sylog.
Linn Sidahl, affärsutvecklingschef på Ekkono Solutions, Erik Osnes, Sverige-vd på AVL, och Maria Karlsson, konsultchef på Sylog.

 

Foto:Magnus Gotander

Åsa Glans, KAM, Bulten Sweden

”Det blir ett spännande år. Det händer otroligt mycket i branschen som innebär både möjligheter och svårigheter. Avmattningen i marknaden tror vi inte blir så långvarig.”

Foto:Magnus Gotander

Erik Osnes, Sverige-vd, AVL

”Samtidigt som konjunkturen viker har våra kunder stora tekniska utmaningar där vi kommer in. Elektrifieringen måste fram, det styrs av lagstiftning inte konjunktur.”

Foto:Magnus Gotander

Linn Sidahl, affärsutvecklingschef, Ekkono Solutions

”Vi är en startup precis i början och för små för att uppleva konjunkturförändringar. Vi jobbar med forsknings- och utvecklingsprojekt och det måste bolagen fortsätta med oavsett konjunktur.”

Foto:Magnus Gotander

Lena Landelius, inköpare, Adigo

”Det ser bra ut. Alla pratar om en nedgång men vi märker inte av det än.”

Foto:Magnus Gotander

Maria Karlsson, konsultchef, Sylog

”Det kommer att gå utmärkt. Företagen skriker efter mjukvaruutvecklare och svårigheten är snarare att fylla alla platser.”

Foto:Magnus Gotander

Stefan Unosson, ägare, BTM Scandinavia

”Jag ser inga direkta orosmoln. Vi har många förfrågningar och mycket att göra. Från mitt perspektiv ser jag snarare en konjunkturstabilisering än nedgång.”

Foto:Magnus Gotander

Harriet Lidh, delägare Lidhs holding

”Jag tror att konjunkturen viker, men när man gör verktyg ser cykeln annorlunda ut. Så länge inte svackan blir för djup kan en nedgång snarare ge draghjälp. Många passar på att produktutveckla och byta ut verktyg.”

Foto:Magnus Gotander

Peter Nilsson, vd Lideco

”Vi har förhoppningar om att det ska bli hyfsad fart trots en avstannande marknad. I praktiken är det fortfarande mycket att göra men när det pratas mycket om lågkonjunktur blir många försiktiga.”

Foto:Magnus Gotander

Vera Flatebø, vd Hydal Aluminium Profiler

”Det ska bli spännande att se hur det hela utvecklas. Under hela 2019 har vi märkt av en avmattning och osäkerhet i orderintaget, men vi tror att 2020 håller samma nivåer som i år.”

Foto:Magnus Gotander

Fredrik Ehrenholm, operativ chef konceptcenter, HAVD Group

”Det finns såklart stora utmaningar med att bibehålla produktionen när det finns en nedåtgående trend i branschen, men jag tycker det ser positivt ut för oss.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?