Annons

En miljon döda i covid-19

Över en miljon människor i världen med bekräftad covid-19 har nu avlidit under pandemin.

Enligt sajten Worldometer passerades miljongränsen under söndagseftermiddagen.

Foto:Martin Mejia

En miljon människor med bekräftad covid-19 har nu avlidit i världen. Värst drabbat, räknat i faktiska tal, är USA där strax över 200 000 personer avlidit, därefter Brasilien, Indien och Mexiko.

Sett till antalet döda per 100.000 invånare toppas listan bland världens större länder av Peru med 100 dödsfall per 100.000 invånare. Därefter kommer Belgien, Bolivia och Brasilien. Sverige är i det avseendet också relativt hårt drabbat och hamnar på en tolfteplats med omkring 58 döda per 100.000 invånare (borträknat ministaterna San Marino och Andorra).

Antalet bekräftat smittade i världen ligger på 33 miljoner, och den siffran ökar kraftigt, främst för att många länder nu testar i stor omfattning.

Världshälsoorganisationens (WHO) statistik över antalet döda i covid-19 ligger under eftermiddagen på 991.224 fall, medan nyhetsbyrån AFP:s sammanställning landar på 998.463 fall.

De första fallen i världen av personer som smittats med det nya coronaviruset, sars-cov-2, upptäcktes i Kina i början av december 2019. I slutet av januari klassade WHO utbrottet som ett internationellt hälsonödläge. Redan dagen efter fick Sverige sitt första fall, en kvinna som rest från Wuhan i Kina.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?