Annons

”En kursdubblare” – börsproffsen ser köpläge i 17 aktier med kraftig uppsida

Stockholmsbörsen har återhämtat sig efter raset, men det finns ännu en rad bolag för sparare som letar hög potential.

Martin Guri på Kepler Cheuvreux har satt ihop en portfölj med tio lockande aktier, och Lars Söderfjell på Ålandsbanken pekar bland annat ut en tänkbar kursraket.

”Det skulle mycket väl kunna vara en kursdubblare”, säger han till Di.

Martin Guri (chefstrateg på Kepler Cheuvreux) och Lars Söderfjell (aktiechef på Ålandsbanken)
Martin Guri (chefstrateg på Kepler Cheuvreux) och Lars Söderfjell (aktiechef på Ålandsbanken)Bild:Di
Innehåll från Easypark GroupAnnons

Så kan AI hjälpa städer att driva på sin samhälls-utveckling – och bilister att snabbare hitta en p-plats

Martin Sandström, Head of Business Development på Easypark.
Martin Sandström, Head of Business Development på Easypark.

Svenska techföretaget Easypark har senaste åren lanserat tjänster som snabbare hjälper bilförare hitta lediga parkeringsplatser, och städer att förutse parkeringsbeteenden. Det skapar nya möjligheter till datadriven stadsutveckling. 

– Med vår lösning kan vi hjälpa både städerna och bilisterna. En win-win helt enkelt, säger Martin Sandström, Head of Business Development på Easypark.

Forskning visar att 30 procent av all bilkörning inne i en stad är driven av eller direkt påverkad av bilister som söker en parkering. Detta påverkar både bakomliggande bilister, cyklister och fotgängare.

Kan bilister snabbare hitta en ledig parkeringplats möjliggörs alltså bättre trafikflöden i hela staden. 

Tech-företaget Easypark, som utvecklar digitala tjänster inom mobilitet, har nyligen lanserat två AI-baserade lösningar som redan introducerats i flera städer i Sverige och Europa.

Tjänsten Find riktar sig till bilister och kan korta ner tiden en bilist letar efter en ledig parkeringsplats med 50 procent.

När bilisten markerar sin slutdestination i appen färgkodas gatorna i området i grönt, gult eller rött, beroende på sannolikheten att hitta ledig parkeringsplats just där.

– Vi vet hur många parkeringsplatser som ryms på en gata och vilka parkeringsregler som gäller. I kombination med andra datakällor, kan vi uppskatta var och när människor parkerar och var det sannolikt borde finnas lediga parkeringsplatser, säger han.

Easyparks lösning utvecklar städer

Tjänsten Parking Data as a Service, skapar nya möjligheter för digitala insikter åt stadsförvaltningen för hur staden kan utvecklas.

– Vår lösning kan hjälpa städer att tolka och analysera sitt parkeringsutbud, och på så sätt förstå efterfrågan och parkeringsbeteenden på specifika gator vid olika tider. Med hjälp av dessa insikter kan städer ta bättre beslut för hur stadens mobilitet kan förbättras, säger Martin Sandström.

Dessa tjänster är ett led i hur städerna digitaliseras – men också förändras.

– Våra lösningar kan i förlängningen hjälpa städer att bli mer levande och gröna, avslutar Martin Sandström.

Om Easypark 

Det svenska företaget Easypark Group är ett ledande techbolag som visar vägen inom AI-baserad och datadriven parkerings- och mobilitetsteknologi. Efter uppköpet av den globala aktören Park Now Group är Easypark Group i dag världsledande inom mobilparkering och erbjuder bland annat start, stopp, förlängning av parkering och betalning av elbilsladdning i över 3200 städer i över 25 länder.

Läs mer på: www.easyparkgroup.com

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Easypark Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera