Annons

En död vid protest i Portland – Trump kritiserar borgmästaren

En person har dödats i sammandrabbningar mellan BLM-demonstranter och motdemonstranter i Portland i USA.

Chad Wolf, minister för inrikes säkerhet, säger att ”alla alternativ fortsätter att finnas på bordet” för att hantera våldsamma protester i staden.

Foto:Dave Killen

En person sköts till döds i lördags kväll, lokal tid, i nya oroligheter i Portland i den amerikanska delstaten Oregon, där flera demonstrationer har urartat i våldsamheter under de senaste månaderna.

En fordonskonvoj med Trumpanhängare körde genom staden och det uppstod bråk med motdemonstranter. Den lokala tv-stationen KGW News citerar en polisrepresentant som säger:

”Jag kan bekräfta en skottlossning med en död och att vi är i det första skedet av en mordutredning.”

Det finns inga uppgifter om den dödade personens identitet.

Chad Wolf säger i en intervju med tv-kanalen ABC att ”alla alternativ fortsätter att finnas på bordet” för att hantera våldsamma protester i Portland, däribland att skicka federala polisstyrkor.

President Donald Trump kritiserar Portlands borgmästare Ted Wheeler för att han tackat nej till att få hjälp av nationalgardet för att stävja protesterna.

”Wheeler är inkompetent”, skriver Trump på Twitter och fortsätter:

”Det är inte detta som vårt fina land vill ha. Det vill ha trygghet och säkerhet”, skriver presidenten.

Vita husets stabschef Mark Meadows säger till tv-kanalen NBC att president Trump är redo att erbjuda förstärkningar av federala polisstyrkor till republikanska eller demokratiska guvernörer som efterfrågar det.

”Vi är redo”, säger Meadows.

Spänningar mellan olika grupper i Portland har pågått i snart tre månader sedan den svarte mannen George Floyd dödats vid ett polisingripande i Minnesota. I juli skickade president Donald Trump federala styrkor till staden för att slå ned protesterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?