ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Bank

En buss kommer lastad

SEB letar nya vägar att tillmötesgå sina kunders behov. Med en bank på fyra hjul ska storbanken söka upp sina kunder runt om i landet.

 

Bankbussen, eller ”Mobil rådgivning”, som projektet egentligen heter, är ett rörligt bankkontor som SEB nu tagit fram på prov för att kunna erbjuda rådgivning och konferensmöjligheter närmare sina kunder.

”Tanken är att vi ska ut och möta kunderna, istället för att de ska söka sig till oss. Med den här möjligheten kan vi komma till platser där vi tidigare inte kunnat befinna oss”, säger Viktor Dovresjö, ansvarig för SEB:s satsning på mobil rådgivning.

Han är noga med att påpeka att satsningen inte ska blandas ihop med de bankbussar som fanns för ett par decennier sedan, och som skulle fungera som lättillgängliga bankomater. Istället är det andra bankärenden som ska prioriteras här, och tidtabellen för bankbussen är flexibel.

”Vi tänker att våra kunders beteende håller på att förändras. Vi måste kunna vara tillgängliga på deras villkor. Exempelvis på deras semester, olika evenemang och händelser”, säger Christoffer Malmer, chef för företag och privatkunder på SEB.

Bland annat är bankbussen tänkt att finnas tillgänglig vid Böda Camping under sommaren, och Åre är en tänkbar plats för ett bussbesök på vintern.

Än så länge handlar det bara om en buss som ska färdas på de svenska vägarna. Men uppskattas tilltaget kan flottan komma att utökas.

”Vi kan redan nu avslöja att vi har en till buss på gång”. säger Christoffer Malmer.

Och enligt honom kan bankbussen vara ett bra substitut i de fall när det inte finns tillräckliga motiv för att ha ett fast bankkontor på plats. Därför kan det vara ett ersättningsalternativ, när allt fler bankkontor läggs ner på landsbygden.

”Vi känner att vi måste testa oss fram lite. Och första dagen här har gett positiva reaktioner”, säger Christoffer Malmer på bussen, som under tisdagen hade premiär utanför Nasdaqs kontor ute i Värtahamnen i Stockholm.

Tyck till