1515
Annons

Eltel handelsstoppas

Teleinstallationsbolaget Eltel rasar på börsen efter att handeln i aktien återupptagits. Under måndagsmorgonens handelsstopp vinstvarnade bolaget ännu en gång för helåret 2016.

 

Eltel-aktien rasar med drygt 20 procent vid klockan 11.31. Aktien handelsstoppades på Stockholmsbörsen vid klockan 09.45 på måndagen. En dryg timme senare kom förklaringen, då Eltel meddelade att dess operativa EBITA för fjärde kvartalet och helåret ”understiger väsentligt tidigare vägledning”.

Det är bolagets tredje vinstvarning för helårsresultatet.

"Baserat på slutsatserna i genomförd utredning av vissa projekt under ledning av ett team av externa revisorer krävs väsentligt större avsättingar och nedskrivningar än tidigare uppskattat", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Så sent som den 26 januari uppskattade Eltel att helårsresultatet skulle ligga i intervallet 17-22 miljoner euro, samt 0-6 miljoner euro för fjärde kvartalet.

"Koncernens operativa EBITA för helåret 2016 förväntas bli i intervallet 0-3 miljoner euro", skriver bolaget nu.

Rapporten, som var planerad till onsdagen, publiceras istället i morgon tisdag, den 21 februari, klockan 07.00.

När handeln stoppades steg aktien med 1,7 procent, efter att ha backat 4 procent i fredags.


Advanced Soltech tar kinesisk order

Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat en order gällande installation av en solenergianläggning på totalt cirka 1,2 megawatt som beräknas ge årliga intäkter från elförsäljning på cirka 1,2 miljoner kronor under avtalets 20-åriga löptid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen i anläggningarna, som kommer att ägas av Advanced Soltechs helägda dotterbolag i Kina, uppgår till cirka 8,2 miljoner kronor och byggstart planeras till tredje kvartalet 2022.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?